Tıp fakültesinde kopya şoku


Priştine Üniversitesi'nde kopya skandalı.

25 Temmuz'da Priştine Üniversitesindeki fakültelerde eğitim görmek isteyen öğrenciler için giriş sınavları düzenlendi. Sınav sonuçları 29 Temmuz tarihinde açıklandı. Ancak Tıp fakültesinde asılan listelerde tuhaflık göze çarpti. Sonuçlara göre Tıp fakültesinin kabul sınavlarına giren adaylardan yüzde 90'ı sınavları kazanmıştı. Sonuçların açıklanmasından Kosova Üniversitesi Rektörü Muye Rugova'ya itirazda bulunuldu. Hemen harekete geçen Muye Rugova ve eşliğindeki uzman kadro sınav listelerini gözden geçirirken, cevap anahtarlarının çalındığını tespit ettiler.

Rektör Muye Rugova kitapçıkların kimlerin tarafından çalındığını tespit ettirmek için Kosova polisine bilgi verirken, Tıp fakütesindeki giriş sınavlarını iptal etti.

Tıp Fakültesi için yeni giriş sınavları 5 Ağustos tarihinde yapılacak. Tıp fakültesi için 3 bin 500 öğrenci baş vururken kontenjanın bin kişi olduğu bildirildi.

DHA

Etiketler: , ,

Yazar Hakkında

HaberPro profesyonel bir blogger haber temasıdır ve ücretsiz sunulmaktadır. Temayı indirmek ve özellikleirni detaylı incelemek için Tema sayfasını ziyaret ediniz.Teşekkürler Adsense Templates

0 yorum

Cevap yaz